Skip to main content

Moni kärsii epämääräisistä vaivoista, vatsan turvotuksesta ja ruoansulatuksen hitaudesta, nivelvaivoista jne…Apu voi löytyä elävän ja raakaravinnon kautta.
Elävä- ja raakaravinto sisältää paljon terveyttä edistäviä entsyymejä ja lehtivihreää. Ruokavalio on tutkitusti erittäin tehokas terveyden tukemiseen ja sairauksien parantamiseen. Mielestäni kuka tahansa voi kokeilla elävän ravinnon vaikutuksia jo pelkästään vireystason nousun tai ylipainosta eroon pääsemisen vuoksi. Sekin on hyvä, jos pystyy syömään elävää ravintoa esimerkiksi kolme neljäsosaa päivittäisestä ruuasta.

Mitä eroa on käsitteillä elävä ja raaka? Elävä ravinto koostuu vain kasvikunnan tuotteista, joiden luonnollisia raaka-aineita on ravinnerikastettu alkuperäisestään erilaisin luonnonmukaisin menetelmin, kuten raaka-aineita liottamalla, idättämällä, versottamalla ja maitohapattamalla.
Nämä kaikki menetelmät lisäävät raaka-aineiden entsyymi- ja ravinnepitoisuuksia kymmen- ja jopa satakertaiseksi.
Raakaruoka tarkoittaa pääasiassa kaikkea luonnollisessa muodossa olevaa ruokaa, joka on mahdollisimman prosessoimatonta eikä sitä ole kuumennettu yli 42 asteen. Kuumentaminen tuhoaa valtaosan raaka-aineiden ravinteista. Kuumentamattomassa tuoreravinnossa on lähes kaikki entsyymit, hyvät bakteerit ja ravinteet tallella.

Täytyy kuitenkin aina muistaa jos ei ole tottunut elävään ja raakaravintoon, on siihen hyvä totutella pikkuhiljaa, sillä raakaravinnon liian nopea lisääminen ruokavalioon, voi tukkia suoliston ja lamaannuttaa aineenvaihduntaa. Suosittelen aina aloittelijalle muutaman viikon siirtymäjaksoa. Esimerkiksi kalaa ja kanaa kerran viikossa, samalla voi lisätä juuresten, kasvisten ja erityisesti vihreän määrää. Erilaisista salaateista saa täyttäviä aterioita. Makeat herkut kannattaa jättää pois kerralla ja korvata ne marjoilla ja hedelmillä. Tosin pieni varoituksen sana, vaikka sataprosenttinen elävä ravinto voi tarjota ravitsemuksellisesti kaikkein puhtaimman ruokavalion, ei täysin vegaaninen ruokavalio ole kaikille ihanteellinen. Henkilöiden joiden energiataso on matala, ruuansulatus heikko, ja jotka kokevat itsensä kylmiksi, on syytä lisätä lämmittävän ruuan osuutta päivittäisiin aterioihinsa.

Ihana jälkiruoka pieneen makean nälkään ja taatusti terveellinen 😉

Herkkukuulat:

  • 2 dl manteleita
  • 2 dl saksanpähkinöitä
  • 1 dl kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä
  • 1 dl rusinoita
  • 1 dl taateleita
  • 1 dl kuivattuja aprikooseja

Rouhi mantelit, saksanpähkinät ja kurpitsansiemenet tehosekoittimessa. Lisää joukkoon paloiteltuna kuivattuja hedelmiä pikkuhiljaa niin, että saat tasaisen massan, josta voi muovata palloja. Pyöritä massasta reilun peukalonpään kokoisia palloja ja pyörittele ne haluamassasi kuorrutteessa. Säilytä makeiset jääkaapissa laajassa astiassa, etteivät ne takerru toisiinsa.

Leave a Reply